«

»

maj 29 2012

akvarell undermålning del 3

undermålning del tre
undermaln4_DSC00037Jag har inte haft så mycket tid de  senaste veckorna, men så här har bilden fortskridit och så här ser den ut nu. Det här var ett ”pillgöra”! Jag har ändrat litet till på bakgrunden och försökt göra den mer ”melerad”. Det har jag gjortgenom att lägga på tunna lager av Antwerp blue, Winsor BlueRS, Cadmium scarlet, Permanent AlizarinCrimson på fuktat papper. Jag har inte blandat färgerna på paletten,

utan låtit dem blanda sig direkt på papperet.undermaln5_DSC00043
För blommorna har jag provat mig fram med Aureolin, Indisk gult (Scmincke), Cadmium scarlet, Winsor red, Rubinrot (Schmincke), Permanent Rose. För skuggor och mer dämpade röda toner har jag blandat in Viridian alt Antwerp blue. Just nu är jag väldigt irriterad över att jag troligen använt blått som skuggfärg, på den största blommans kronblad uppe till vänster. Det gjorde jag för ett par år sedan, när jag började på bilden. Nu får jag inte bort det! Idag skulle jag ha använt rött, dämpat med grönt, gjort bladet ljusare. Få se hur jag kan lösa det.

blandning_DSC00044Exempel på blandningar. Jag har testat (uppifrån och nedåt) Viridian, Winsor greenBS, Winsor greenYS med Permanent Rose. Nedersta raden Viridian och Quinacridone red. Som synes behöver man inte alltid använda blått!
När jag började måla, tyckte jag att Viridian och Winsor green var hemska, gröna färger och använde dom aldrig. Dom ju hemska – om man inte blandar med något. Blanda i gula, röda toner och få fina gröna. Speciellt Viridian har jag börjat använda mer och mer. Blanda Viridian eller Winsor greenBS med Permanent Alizarin Crimson – ger fina svarta toner.

2 kommentarer

  1. Anita Winberg

    Kikade in i din bild på den norska tröjan! Den blir ju jättefin, visste inte att du var duktig på stickning också! Du är ju verkligen en allkonstnär!
    Jag står i begrepp att åka på målarresa till Kroatien där vi ska vara uppe i bergen och måla akvarell, för samma lärare som vi hade i Toscana. Det ska bli intressant. Vi hörs! kram från Nita.

    1. margita

      Hej, tack för att du ”tittade in”! Jag stickade jämt – förr i tiden. Hoppas att du får en bra målarresa. Kram från mig

Kommentarer ej tillåtna.